Santi dhamma logo

Algemene Informatie

Data volgende retraites:

 

 • Momenteel staan er geen retraites gepland.

 • We bieden wel Online Vipassana cursussen voor degene die thuis een retraite willen doen. De online 10 daagse retraite is geschikt voor deelnemers die de basis-cursus in deze traditie hebben afgerond.

  Er is dagelijks persoonlijk contact met de leraar, telefonisch of via Skype of Zoom.

   

  Voor meer informatie, kun je ons een email sturen: info@santi-dhamma.nl

Traditie en leraren

Deze Vipassana retraites vallen binnen de Boeddhistische Theravada traditie in de lijn van de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo, een vooraanstaande monnik en zeer geprezen Vipassana leraar in Thailand.

De retraites worden begeleid door Carmen Karsters (Nederlands). De cursussen zijn in het Nederlands en/of Engels.

 

Duur van de retraite

De duur van de retraite is verschillend voor beginners en ervaren deelnemers.

Basiscursus:
De basiscursus voor beginners duurt 15 dagen, inclusief de dag van aankomst en vertrek. Bij aanvang van de cursus krijg je een introductie over de techniek en hoe je de meditatieoefening kunt uitvoeren. Daarna heb je dagelijks persoonlijk contact met de leraar waarbij de oefeningen verder toegelicht worden en de voortgang van de cursus wordt besproken.

Retraite:
Voor ervaren deelnemers binnen deze traditie duurt een retraite 10 dagen. Tijdens de retraite is er dagelijks persoonlijk contact met de leraar.

 

Kosten

De kosten van beide cursussen zijn:

 • € 570,- voor een gedeelde tweepersoonskamer
 • € 895,- voor een eenpersoonskamer

Dit is inclusief accommodatie, toeristenbelasting en twee vegetarische maaltijden per dag (niet vegan).

 

De kosten voor de cursus worden uitsluitend bepaald door de kosten voor het huren van de accommodatie en de kosten van het eten (zie ook Dana).  Voor het onderricht volgen we de Boeddhistische traditie van vrijgevigheid (“Dana”). We moedigen een donatie aan het einde van de cursus aan voor de leraren en de kok zodat zij hun kosten voor levensonderhoud en vervoer kunnen dekken.

Zoals eerder vermeld, zijn we een non-profit organisatie waarvan de staf op vrijwillige basis werkt. Aangezien onze staf veel tijd en energie besteedt aan het mogelijk maken van deze cursus, zijn bijdragen van harte welkom.

Wat is Dana? Click Hier!

Dana – Vrijgevigheid

Santi Dhamma is een heel jonge en kleine organisatie. In overeenstemming met de Boedhistische traditie “draait” de organisatie alleen op donaties. Omdat we echter niet in het bezit zijn van een eigen locatie voor onze cursussen, zijn we genoodzaakt om onze deelnemers te vragen om voor de gehuurde accomodatie en het eten te betalen.

Mocht je de organisatie Santi Dhamma en haar activiteiten willen ondersteunen, dan is iedere donatie van harte welkom. Alle donaties worden zeer gewaardeerd. Ze stellen ons in staat om ons werk voort te zetten.

Je donatie zal worden gebruikt om de kosten van de organisatie te dekken, zoals het runnen van de stichting, de website en administratieve onkosten. Donaties worden tevens gebruikt om deelname aan onze curssen mogelijk te maken voor mensen die zich niet het gehele bedrag kunnen veroorloven.

Een eventueel overschot aan financiële middelen zal worden aangewend voor het opzetten van een permanent meditatie centrum, zodat we uiteindelijk onze volledige retraites op basis van enkel donatie kunnen aanbieden.

Bedankt voor je vriendelijkheid en compassie!

Nobele Stilte

Onze cursussen zijn stilteretraites. Dit betekent dat je, buiten het dagelijkse contact met de leraar, alleen praat wanneer het noodzakelijk is.

 

Uitsluiting van aansprakelijkheid

Santi Dhamma alsmede elke meditatieleraar en de vrijwillige staf kan niet aansprakelijk worden gesteld voor fysieke en psychologische schade die tijdens de deelname aan één van de cursussen kunnen ontstaan.
De aangeboden cursussen zijn niet therapeutisch en vervangen dan ook geen professionele behandeling voor mensen met psychische aandoeningen of fysieke ziektes. In geval van ernstige fysieke of psychische aandoening, is toestemming van een arts of therapeut vereist.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor verlies of schade van persoonlijke items of kostbaarheden tijdens de deelname aan één van de cursussen.

Santi Dhamma en de leraren behouden het recht om deelname aan een cursus te weigeren of een deelnemer vervroegd naar huis te sturen wanneer hij/zij zich niet aan de regels en instructies houdt of gevaar oplevert voor zichzelf of anderen.


Contact / Vragen?

Mocht je verdere vragen hebben of je willen inschrijven stuur dan een mail naar Carmen:
info@santi-dhamma.nl

“Al zou men een miljoen mensen in de strijd verslaan.

 Hij die meester wordt over zichzelf is de grootste overwinnaar. “

   -The Dhammapada -the sayings of the Buddha, verse 103-

 

0
YOUR CART
 • No products in the cart.