Santi dhamma logo

Beleidsplan Santi Dhamma

In 2021 zullen we verder gaan met activiteiten van de stichting Santi Dhamma en het verder bestendigen van de organisatie ter ondersteuning van het doel van de Stichting zoals hieronder beschreven.

 

De organisatie Santi Dhamma bestaat sinds 2015 en organiseert sinds die tijd (twee) jaarlijks Vipassana retraites. Eind 2019 werd ‘Stichting Santi Dhamma Vipassana Meditatie Centrum Nederland’ opgericht met het volgende, in de statuten beschreven, doel:

 

  1. De bevordering van de Boeddhistisch leer (Theravada) in de traditie van de Thaise leraar, de zeer gerespecteerde Pra Prom Mongkol Vi (de zeergewaardeerd Phra Ajarn Tong Sirimangalo ).
  2. Het onderwijzen en beoefenen van Vipassana meditatie (Satipatthana Vipassana Kammathana, inzichtmeditatie gebaseerd op de vier fundamenten van mindfulness) door het organiseren en houden van cursussen en meditatie retraites.
  3. Het bijdragen aan een vreedzame en tolerante maatschappij door middel van promotie van en onderricht in mindfulnesstechnieken (Vipassana-meditatie), die zelfkennis en zelfregulatie stimuleren.

 

Sinds 22 november 2019 (in 2020 toegekend) heeft Santi Dhamma een ANBI status aangemerkt gekregen, wat betekent dat Santi Dhamma gezien wordt als een algemeen nut beogende instelling. Santi Dhamma heeft niet als doel winst te maken dan wel een vermogen op te bouwen. Alle activiteiten zullen geheel worden bekostigd vanuit vrijwillige bijdragen. Alle inkomsten worden besteed aan de doelstellingen.

 

10-14 daagse retraites

Vanwege de huidige Covid-19 situatie is de retraite van maart 2021 gecanceld. Er staan vooralsnog geen nieuwe retraites gepland.

 

eendaagse retraites

In maart 2021 zal gestart worden met een maandelijks online (internationale) eendaagse retraite, deze is voor deelnemers met ervaring (tenminste basic course). Carmen Karsters zal deze dagen begeleiden.

Zodra de situatie het toelaat zal gestart worden met life eendaagse retraites. Voor deelnemers met en zonder ervaring met deze traditie. De deelnemers zonder ervaring zullen aan het begin van de dag een introductie krijgen. Carmen Karsters zal deze dagen begeleiden.

Voor de uitvoering wordt momenteel gezocht naar een geschikte locatie en er zijn gesprekken met vrijwilligers voor de organisatie.

 

Ten slotte blijven we ook in 2021 zoeken naar een permanente locatie voor de Vipassana retraites met als doel het vergoten van de beschikbaarheid van meerdaagse en dagretraites en het beperken van de kosten voor deelnemers.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.