Santi dhamma logo

Leraren

De gewaardeerde Phrakhrubhavanabidhan (Phra Ajarn Ofer Thiracitto)

De gewaardeerde Phrakhrubhavanabidhan (Phra Ajarn Ofer Thiracitto)

De gewaardeerde Phrakhrubhavanabidhan (Phra Ajarn Ofer Thiracitto) is een monnik die Vipassana meditatie beoefent sinds 1989. Eerst in Wat Rampoeng onder toezicht van de vooraanstaande Luang Poh Banyat Akkayano, daarna onder toezicht van de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo) in Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara in Chiang Mai, Thailand.
Voordat de gewaardeerde Phrakhrubhavanabidhan (Phra Ajahn Ofer Thiracitto) zich tot monnik wijdde in 2001 heeft hij een aantal jaren meditatie onderricht in zijn thuisland, Israël.

Sinds 2001 is hij verschillende jaren monnik en meditatieleraar geweest in een boeddhistische tempel nabij Frankfurt.

In mei 2010 heeft hij de Annual Benefactor of Buddhism Award” ontvangen voor zijn bijdrage aan het introduceren en het verspreiden van het Boeddhisme wereldwijd. Een andere onderscheiding (“Sao Sema Dhammacakka”) kreeg hij in mei 2011 in Bangkok van H.K.H. Prinses van Thailand, Maha Chakri Sirindhorn. Deze onderscheiding is ook wel bekend als de Gouden Pilaar van de Dhamma.

Sinds 2005 geeft de gewaardeerde Phrakhrubhavanabidhan (Phra Ajarn Ofer Thiracitto) zowel onderricht in zijn thuisland Israël als ook op verschillende plekken over de hele wereld. In 2013 is hij gepromoveerd tot de Thaise klooster hiërarchie.

Carmen Karsters

Carmen Karsters

Carmen komt oorspronkelijk uit Suriname maar heeft het grootste gedeelte van haar leven doorgebracht in Nederland.
In 2007 maakte ze voor het eerst kennis met Vipassana en sindsdien praktiseert zij intensief in de traditie van de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo).

Na verschillende langdurige verblijven in de International Vipassana Meditation Centre van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara, Thailand, heeft de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo) haar in 2018 geautoriseerd als leraar.
Kuhn Thanat heeft haar de organisatie van de retraites in Nederland toevertrouwd en hij heeft de wens dat zij in de toekomst een meditatiecentrum opricht. Carmen organiseert sinds 2015 retraites in Nederland.

In 2019 heeft zij van de regering van Chiang Mai (Thailand) een award gekregen voor haar inzet voor het verspreiden van het Boeddhisme.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.