Santi dhamma logo

Traditionele Overdrachtslijn

de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo)

de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo)

Abt van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara

De vooraanstaande Monnik en leraar de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo) is geboren in 1923. Hij heeft zijn hele leven gewijd aan het praktiseren en verspreiden van Vipassana Meditatie. In 1934 is hij toegetreden als een novice en in 1944 werd hij monnik. In de vijftiger jaren werd hij voor een jaar uitgezonden naar de tempel Wat Mahathat in Bangkok waar hij de enige vertegenwoordiger was van de Noord Thaise Sangha, om daar Vipassana meditatie gebaseerd op de vier fundamenten van Mindfulness te beoefenen. De twee jaren erna studeerde hij in Birma met de befaamde Mahasi Sayadaw Bhaddantasobhana Mahathera. 

De zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo) was een van de meest vooraanstaande en gerespecteerde meditatieleraren in Thailand. Sinds het begin jaren tachtig gaven hij en zijn discipelen ook Vipassana cursussen in Europa en Amerika. De laatste jaren leefde hij en gaf hij voornamelijk onderricht in de tempel Wat Phradhatu Sri Chom Tong Voravihara vlakbij Chiangmai in Thailand. Dit is een grote en welbekende tempel voor het leren en beoefenen van Vipassana meditatie. De tempel heeft ook een internationaal meditatiecentrum voor buitenlandse studenten. Dit internationale centrum wordt gemanaged door Khun Thanat en Kuhn Kathryn Chindaporn.

Op 13 december 2019, op de leeftijd van 96 jaar, heeft onze zeer geëerde leraar deze wereld verlaten. We zijn erg dankbaar voor het jaren lange onderricht en de tomeloze support die de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo) aan zo velen heeft gegeven.

Khun Thanat Chindaporn

Khun Thanat Chindaporn

De grondlegger en voormalig manager van de internationale afdeling van het meditatiecentrum van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara

Kuhn Thanat was een van de senior leerlingen van de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo).

Hij was een leraar in Satipatthana Vipassana Meditatie volgens de traditie van het Theravada Boeddhisme in Thailand. Hij was de directeur en de grondlegger van het internationale meditatiecentrum van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara, dat sinds 2000 bestaat. Kuhn Thanat studeerde Vipassana meditatie met de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo) sinds de jaren tachtig. Hij begon zijn loopbaan als leraar met wijlen gerespecteerde monnik Banyat Akkayano, de voormalig directeur van Thailands Northern Insight Meditation Center in de tempel Wat Ram Poeng (Tapotaram) in Chiang Mai. Sinds 1988 verzorgde Kuhn Thanat meditatie cursussen in Thailand, Hawaii, Amerika, Canada, Mexico, Colombia, Duitsland, Spanje, Slovenië, Frankrijk, Israël, India en Nepal.
In 2004 heeft hij Thailand’s “Sema Dhammacakka” ontvangen voor zijn bijdrage aan het verspreiden van het Boeddhisme wereldwijd.

Op 31 maart 2022 is Kuhn Thanat op 80 jarige leeftijd overleden in Chiang Mai, Thailand. We zijn dankbaar voor zijn tomeloze werk, dankzij Kuhn Thanat hebben vele mensen over de hele wereld toegang tot Vipassana meditatie in de traditie van Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo).

Khun Kathryn Chindaporn

Khun Kathryn Chindaporn

Assistent manager van het internationale meditatiecentrum in de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara

Khun Kathryn Chindaporn (Kate Johnston) is een senior leerling van de zeer gewaardeerde Phra Prom Mongkol Vi (eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo). Zij studeert Vipassana sinds 1986 en geeft al meer dan 20 jaar les. Sinds 1988 leidt zij cursussen in Thailand, Noord-Amerika, Hawaii, Europa, Israël en India.
Tevens is zij sinds 1999 spreker aan de Mahachulalongkorn Rajavidyalaya Boeddhistische Universiteit in Chiang Mai. Momenteel is zij Thai-Engels tolk, assistent manager en meditatieleraar bij het internationale meditatiecentrum van de tempel Wat Phradhatu Sri Chomtong Voravihara bij Chiang Mai.
Sinds 1989 is zij tolk voor Thaise meditatiemeesters en heeft zij vijf Boeddhistische vertalingen gepubliceerd.
In 2000 ontving Khun Kathryn de “Benefactor of Buddhism Award” van de provincie Chiang Mai en de “Sema Dhammacakka” als erkenning voor het verspreiden van het Boeddhisme. Deze laatste ontving zij van de prinses van Thailand Maha Chakri Sirindhorn.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.